Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Ny medlem i cellostämman

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Ny medlem i cellostämman

Efter avklarat provår så har Kungliga Operan beslutat att tillsvidareanställa cellisten Eleonora Svanström. Hovkapellets medlemmar önskar henne varmt välkommen.

Eleonora Svanström föddes år 2001 i Stockholm och är dotter till två hovkapellister. Som femåring började hon att spela cello för Elisabeth Lysell Bjermkvist på musikskolan Lilla Akademien. Mellan 2019-2024 var hon student i Jakob Koranyis celloklass på Edsbergs slott/Kungliga Musikhögskolan, där hon också hade Mats Zetterqvist som lärare i kammarmusik.

Eleonora är en riktig ”operanörd”, som gärna fördjupar sig i libretto, ledmotiv och partitur. Mest av allt tycker hon om att spela musik av Wagner och Strauss (men njuter egentligen av allt som står på repertoaren för stunden…).

När Eleonora inte sitter i diket spelar hon gärna kammarmusik i olika konstellationer.

Kategorier: musiker, orkestern

Lämna en kommentar

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen