Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Ny harpist i orkestern

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Ny harpist i orkestern

Operan har nyligen beslutat att tillsvidareanställa en ny musiker till orkestern. Det är den amerikanska harpisten Meredith Clark som nyligen har flyttat till Stockholm från San Francisco. Hon har spelat i många amerikanska orkestrar och agerade som tillförordnad huvudharpist för San Francisco Symphony, där hon hyllades för att spela ”med hjärtskärande ömhet”. Hon trivs med att arbeta under några av världens mest eftertraktade dirigenter, inklusive Esa-Pekka Salonen, Michael Tilson Thomas, Gustavo Dudamel, Alan Gilbert och många andra. Utöver orkesterspel har Meredith medverkat i framträdanden och specialprojekt med New Century Chamber Orchestra, omfattande inspelningar på Skywalker Studios samt frekventa framträdanden i kammarmusik och soloframträdanden över hela USA. Under pandemin började Meredith utforska coaching och arbetar nu med andra för att hjälpa dem med mental inställning och att införa mer mod och livlighet både i framträdanden och i vardagen. Som lärare tycker Meredith om att hjälpa elever i alla åldrar att koppla samman sin egen kreativitet och unika musikaliska röst. Meredith växte upp i Fort Worth, Texas, och tog sin kandidatexamen i musik från Oberlin Conservatory och sin masterexamen från Cleveland Institute of Music, båda med Yolanda Kondonassis som lärare, en framstående solist och inspelningsartist.

Kungliga Hovkapellet välkomnar Meredith Clark varmt och hoppas hon ska trivas!

Kategorier: musiker, orkestern

Lämna en kommentar

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen