Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Hovkapellist dirigerar Straussorkestern

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Hovkapellist dirigerar Straussorkestern

Hovkapellet har, förutom sina skickliga musiker, även förmånen att hysa ett par duktiga dirigenter, varav en är Andrej Nikolaev.

Enligt tradition arrangerar Stockholms Straussorkester årligen Nyårskonsert i Berwaldhallen. Årets konsert kommer att dirigeras av just Andrej Nikolaev, violinist i Hovkapellet, som den 31 december gör en musikalisk utflykt från Operan för två konserter i Berwaldhallen. Programmet kommer att omfatta välkända verk av Johann, Josef och Eduard Strauss, och förutom de etablerade styckena kommer några nya nummer också att inkluderas i repertoaren.

Konserten är avsedd både för den nyfikne åhöraren och för dem som uppskattar de välkända valserna och polkorna från den årliga nyårskonserten i Wien. Läs mer här.

För cirka tio år sedan gjorde Andrej en räddningsinsats som dirigent på Nötknäpparen på Operan, läs mer om detta här.

Kategorier: dirigenter, utblickar

Lämna en kommentar

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen