Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Två nya hovkapellister

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Två nya hovkapellister

Efter genomförda provår har Operan beslutat att anställa Rickard Ekenblom och Mikael Nilsson som ordinarie medlemmar i Hovkapellet. Rickard axlar tjänsten som alternerande stämledare i trombonsektionen och Mikael Nilsson basar över pukorna som stämledare. Kungliga Hovkapellet välkomnar dem båda varmt.

Rickard EkenblomMikael Nilsson

Foto: Mikael Rydh och Jarl Högbom.

Kategorier: musiker, orkestern

Kommentering avstängd.

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)