Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Karolinas sömn – nyskriven opera inviger Artipelag

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Karolinas sömn – nyskriven opera inviger Artipelag

Karolinas sömn – med musik av Anders Eliasson och text av Bengt Emil Johnson – är ett beställningsverk av Kungliga Operan i samarbete med Björn Jakobson, grundaren av konsthallen Artipelag. Operan har urpremiär den 4 juni i samband med invigningen av den nya konsthallen i dess helt unika miljö i Stockholms skärgård.

Karolinas sömn (nyskriven opera för invigningen av konsthallen Artipelag). Lena Hoel

Bengt Emil Johnson hann precis skriva klart texten innan han gick bort i juli 2010. Anders Eliasson började skriva musiken under hösten och våren 2011 knöts regissören Christina Ouzounidis och scenografen Johan Bergman och dirigenten Daniel Blendulf till produktionen.

Det är första gången Anders Eliasson skriver musikdramatik för Stockholmsoperan och beställningsverket Karolinas sömn är skapat direkt för Lena Hoel och Kungliga Hovkapellet, som här består av 28 musiker.

Urpremiär på Artipelag, Hålludden den 4 juni kl 19.00. Spelas även 5, 7 och 9/6.

Läs mer om föreställningen och boka biljetter på Operans webbplats och på konsthallen Artipelags webbplats.

Karolinas sömn spelas in för sändning i Sveriges Radio P2.

Förberedelserna för premiären pågår nu som bäst och i en paus i repetitionsarbetet passade Ylva Lundén-Welden (från Hovkapellets violastämma) på att ta några bilder utanför och inne i den nya konsthallen:

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen