Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Hovkapellist dirigerar

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Hovkapellist dirigerar

Andrej NikolaevLördagen den 23 oktober klockan 15.00 kliver Hovkapellets Andrej Nikolaev – som till vardags återfinns i violin II-stämman – upp på dirigentpulten i församlingshemmet i Trelleborg, fattar pinnen och och slår in Symfoniorkestern Trelleborg i Beethovens tredje symfoni (Eroica). Utöver att leda detta verk framträder han även som violinsolist tillsammans med altviolinisten Dinu Serfezi, i Mozarts Sinfonia concertante.

Andrej, som är mycket intresserad av dirigering och har studerat på Kungliga Musikhögskolan samt tagit kurser för Jorma Panula m. fl, har som dirigent samarbetat med bland solister som Anders Paulsson och andra.

Kategorier: dirigenter, musiker, utblickar

En kommentar till ”Hovkapellist dirigerar”

  1. Michèle skriver:

    What a handsome conductor – congratulations !
    Wish you all the best and lots of further jobs.
    Michèle

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen