Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Kungliga Operan i Haga på nationaldagen

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Kungliga Operan i Haga på nationaldagen

Kungliga Operan, i samarbete med Solna stad och Kungliga Hovstaterna, bjuder in allmänheten till en sjudande festdag den 6 juni, med sång, musik och picknick i det gröna. Förutom highlights ur operarepertoaren blir det också svensk försommarmusik med Bellman, Taube och Alfvén, medverkan av Solna kulturskola och massor med roliga aktiviteter för barnen.

– Det här är rätta tillfället att ta med vänner och familj, och njuta av Hagaparken och vår fantastiska repertoar, säger Birgitta Svendén, vd och operachef. Kom med och skapa en ny tradition för vår nationaldag!

Nationaldagskonserten i Hagaparken kl 14.30.
Aktiviteter i parken till kl 17.00.

Medverkande:
Klas Hedlund, Marianne Hellgren Staykov, Carl Ackerfeldt, Vivianne Holmberg, Kungliga Operans Kör, Kungliga Hovkapellet, dirigent: Stefan Klingele

Kategorier: evenemang, orkestern, utblickar

Kommentering avstängd.

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)