Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Morandi nominerad till Operapriset

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Morandi nominerad till Operapriset

Pier Giorgio Morandi1:e gästdirigent Pier Giorgio Morandi är nominerad till Operapriset 2010. Den andra med starka kopplingar till Operan är sopranen Emma Vetter (som nomineras för sin Chrysothemis). Utöver dessa är Malin Byström och Åke Zetterström nominerade, båda med Göteborgsoperan som bas. Omröstningen gäller konstnärliga bedrifter under 2009-10.

Om Morandi, snart aktuell på Operan i Andrea Chénier med premiär den 22 oktober, heter det:
”Få av Richard Strauss operor har ett sådant komprimerat och expressivt tonspråk som Elektra. Detta tas tillvara på ett fint sätt av Pier Giorgio Morandi, som nästan låter Hovkapellet spela lite långsamt sugande i tonkaskaderna – ja, närmast lite wienerisch. Inte med den tunga tyska expressionismen som man är mer van vid”.

Nu är det upp till tidskriften Operas läsare att rösta.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen