Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Härliga liv!

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Härliga liv!

Hej igen!

Oj vad tiden går, jag har jobbat massor och med en stundande tur från Sälen till Mora så tar all min tid slut. Förra veckan hade jag som vi säger 8 tjänster. En tjänst är en inställelse och med 8 tjänster kan veckan bli såhär:

  • Måndag var ledig som kompensation för söndagens arbete
  • Tisdag: Repetition 12-15 Föreställning 19.30-22.45
  • Onsdag: Föreställning 19.30-22.20
  • Torsdag: Repetition 12-15 Föreställning 19.30-22.20
  • Fredag: Repetition 11-14 Föreställning 19.30-22.00
  • Lördag: Föreställning 18.00
  • Söndag: LEDIG!

Så kan det se ut! Det är svårt med vardagspusslet en sån vecka och har man som jag dessutom missförstått lite och tror att det viktigaste i mitt liv just nu är skidor så blir det lite körigt. Jag har försökt klämma in både skidträning och fiolövning så mycket det går (just nu mest skidträning…)

Den här veckan är min Signe sjuk och vi har haft totalt puss på munnen förbud här hemma för att inte åka på barnens förkylningar men ändå…. nu sitter jag här med lite ont i halsen och har fyra dagar på mig tills att jag ska köra öppet spår… TYPISKT!

Det blir skönt på måndag när detta är avklarat så kan livet bli lite mer normalt.  Jag lovar mina kollegor att jag ska ägna mig mer  åt min fiol,  jag lovar min kära man att jag ska sluta köpa funktionskläder för att dämpa mina nerver inför min långa tur i spåret.  Jag lovar också mina barn att när de vill gosa ska jag inte hoppa bort och utbrista:

-Jag vill inte ha baciller!! Oj vad vi ska pussas!

Malin

(sa jag att jag ska gå med i en triathlon klubb…?)

Kategorier: musikerlivet

En kommentar till ”Härliga liv!”

  1. Mia Nyström skriver:

    Och så är det snart Vårruset, sen kommer Stockholm Maraton, Kustmaran, Tjejmilen, Stockholms halvmara, Midnattsloppet, Hässelbyloppet, Lidingöloppet……….

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen