Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Hej alla!

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Hej alla!

Nu sitter jag alltså här och ska blogga…spännande! Jag kan ju med säkerhet säga att jag har ägnat betydligt mer tid med min fiol än med datorn så vi får se hur det går!  Och vem är nu jag?

Jag heter Malin och spelar fiol i Kungliga hovkapellet – man kan faktiskt säga att jag är uppfödd på och med Operan. Båda mina föräldrar jobbade nästan hela sitt yrkesliv i orkestern. Pappa Hans Samuelsson spelade fagott och mamma Kristina Samuelsson spelade fiol.

Ibland tänker jag att jag kanske skulle hittat på något mer eget än att göra exakt samma sak som båda mina föräldrar men jag älskar opera och tycker det är helt fantastiskt att jobba i ett så levande hus som Operan! Jag kommer säkert bli kvar och få ett fantastiskt yrkesliv.

Utöver mitt yrke så har jag min familj.  Jag är gift med Henrik Peterson (som också spelar fiol och för tillfället är han på Operan, har även varit fast anställd här). Vi har tre barn Elvira 7 år, Rasmus 6 år och Signe 3 år. Jag har alltså inte så stora problem med vad jag ska göra när jag inte jobbar. Träning är också en stor del av mitt liv. Jag cyklar gärna, skidor är kul,Malin Peterson löpning en utmaning och styrketräning finns också med. Vätternrundan är ett stort mål som jag  i år cyklar för andra gången!

Jag tycker det ska bli roligt att skriva lite om hur jag har det i livet på och utanför operan. Jag hoppas kunna ge er en rolig inblick i hur man har det som musiker, både det som är fantastiskt och även de bitarna som man kanske inte tänker på som utomstående!

Malin

3 kommentarer till ”Hej alla!”

 1. Roger skriver:

  vad fint Malin!
  Min dotter har uttryckt samma fundering runt självständigheten i att välja samma jobb som föräldrarna.
  Man får väl se det som att man som förälder är antingen extremt dominant och hjärntvättar barnen at ha exakt samma värderingar som en själv,eller så är man bara väldigt inspirerande….jag tror på det sista.

 2. Susanne skriver:

  Fint och belysande skrivet!!!

 3. Maria Skold (Gifta namnet Spratt) skriver:

  Hej Malin,
  Jag har letat efter dig pa Facebook men har inte hittat dig forran nu!!! Och, nu ar jag saaa glad att jag har hittat dig! Jag har undrat manga ganger om du fortsatte och spela fiol…jag ser att du har det! Vad kul! Du var sa duktig redan som 9 aring pa fiol…
  Jag bor i Austin i Texas nu. Vi flyttate hit 2003. Jag ar gift med Andy och vi har tva barn – Tomas (9) och Lukas (3).
  Jag hittade ett kort pa oss fran nar vi kladde ut oss pa Slejpnervagen…det ar sa lustigt…om du skickar mig en mail sa kan jag scanna den och skicka den till dig…du har smink pa dig och vi ar utkladda…
  Manga kramar
  Maria S

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen