Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Ny cd med Hovkapellet, Kamu och Tengstrand

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Ny cd med Hovkapellet, Kamu och Tengstrand

Två av Mozarts mest fantastiska verk kommer nu på cd i en inspelning med Hovkapellet: den berömda ”Elvira Madigan”, Pianokonsert nr. 21 i C-dur med Per Tengstrand som solist och ”Jupitersymfonin”, Mozarts 41:a och sista symfoni, ett verk som räknas som Mozarts kanske största skapelse.

Vi firar denna cd med att bjuda på musik i Kungliga Operans Guldfoajé måndagen den 4 juni kl. 17.30-18.15. Lyssna gärna på mp3-ljudspåren nedan och få ett smakprov av dessa framföranden som fullkomligt gnistrar av energi och skönhet.

lyssna Andante (sats 2) ur pianokonsert nr 21, K. 467

lyssna Allegro vivace (sats 1) ur symfoni nr 41, K. 551 ”Jupiter”

lyssna Finale: Allegro molto (sats 4) ur symfoni nr 41

Inspelningen skedde i Studio 2 i Radiohuset och på Nybrokajen 11 i Stockholm i april och juni 2006.

Förbeställ cd:n för specialpris!

Skicka ett mail till MozartCD@gmail.com före den 4 juni, så får du skivan för endast 120 kr. Du kommer att automatiskt få ett svarsmail som du printar ut och kan ta med dig till releasen den 4 juni, eller kan vi skicka den per post, glöm ej då att skriva namn och adress samt att Du önskar att få den skickad.

Länkar

Per Tengstrand
Okko Kamu
Mindfeel

Kategorier: dirigenter, video och ljud

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen