Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Ringsignaler till mobilen

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Ringsignaler till mobilen

Är du trött på hur din mobiltelefon låter och vill ha en riktigt ovanlig ringsignal? Ladda då ner Bilhornsfugatot ur operan ”Loranga, Masarin och Dartanjang”, klockspelet ur ”Trollflöjten” eller hornsignalen ur ”Siegfried”!

ringsignaler till din mobiltelefon

Foto: Mikael Rydh

Ladda ner Hovkapellets akustiska ringsignaler till din mobil gratis! Signalerna är i mp3-format och fungerar till de flesta nyare mobiler. Vi har också gjort några kortare varianter som är tänkta att användas som sms-signal.

Bilhorn

Bilhornsfugato

lyssnaBilhornsfugato (ringsignal)
lyssnaBilhornsfugato (sms)

I föreställningen ”Loranga, Masarin och Dartanjang” som nu går på Operan spelar två av Hovkapellets slagverkare samtidigt på ett specialbeställt instrument – enbart bestående av bilhorn. Tack till kompositören Carl Unander-Scharin (www.electronic-opera.com) som givit oss tillstånd att använda musiken på hovkapellet.com! Musiker: Rolf Thunander och Björn Persson. Inspelat 1/1 2007.

Wolfgang Amadeus Mozart

Klockspel ur Trollflöjten

lyssnaTangentklockspel 1 (ringsignal)
lyssnaTangentklockspel 2 (ringsignal)
lyssnaTangentklockspel (sms)

Pianisten Gunnel Lundberg spelar på ett äkta tangentklockspel ur Mozarts opera Trollflöjten. Instrumentet, lånat från Det Kongelige Kapel i Köpenhamn, liknar en celesta men har en mer metallisk klang. Inspelat jan. 2007.

Annamia Eriksson, valthorn

Siegfriedsignalen

lyssnaSiegfriedsignalen (ringsignal)
lyssnaSiegfriedsignalen (sms/ringsignal)

Annamia Eriksson spelar det kända solopartiet ur Wagners ”Siegfried” på sitt valthorn, 7/12 2006. På webbplatsen finns även ett videoklipp där hon spelar partiet i dess helhet i Guldfoajén.

Gör så här: Välj en/flera signaler, ladda ner och spara på din dator. Sedan måste du föra över ljudfilen till din telefon, via bluetooth eller med kabel, och därefter ställa in telefonen så att den nya signalen används som ringsignal eller som sms-signal. Du kan behöva justera upp volymen i din telefons inställningar.

Copyright: Ljudfilerna får fritt användas för privat bruk. Dock får ljudfilerna ej läggas ut på annan webbplats, distribueras vidare, säljas, eller på annat sätt användas kommersiellt utan särskilt skriftligt tillstånd.

Inspelning och idé: Per Billman

7 kommentarer till ”Ringsignaler till mobilen”

 1. Lars Fredriksson skriver:

  Har Siegfridsignalen som mobilringsignal. Uppfriskande med litet ”klassiskt” som alternativ till den ”soundpolution” som Nokia består sina kunder med!

 2. Pierre Malmström skriver:

  Ovanliga smstoner sökes

 3. Torben Verner Jensen skriver:

  Siegfredsignalen (sms/ringsignal)

 4. Jan-Ove Björkman skriver:

  Sigfridsignalen passar mig bra som hornist! Det gäller att stänga av vid konsert besök!

 5. Jessika Grahm skriver:

  Hej,

  Härligt initiativ. Men hur laddar man ned en ringsignal till sin dator?
  undrar
  Jessika

 6. Thomas skriver:

  Siegfried signalen har jag som ringsignal när min hustru ringer.

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen