Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Hovkapellets jultävling ”Operanötter”

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Hovkapellets jultävling ”Operanötter”

Var med i vår tävling och testa dina operakunskaper! Staffan Lundberg har satt ihop ett potpurri med tre välkända julvisor i ett arrangemang för fyra tromboner. I stycket har han smugit in 20 operacitat från 19 olika operor.

Tävlingsuppgift: Hitta så många du kan av de 20 dolda operacitaten och skriv ner operornas namn i den ordning de förekommer i stycket. Lyssna noga – det är inte helt enkelt, då vissa citat inte är mer än några sekunder långa! Julvisorna i stycket är ”Midnatt råder”, ”Hej tomtegubbar slå i glasen” och ”Nu är det jul igen”.

Priser: 1:a pris: fleecetröja med Hovkapellets emblem. 2:a – 4:e pris: cd-skiva med Hovkapellet. 5:e pris: livsnjutarbok. (Dessutom några tröstpriser.)

Hovkapellets jultävling ”Operanötter”. Windows Media

Lyssna noga! (3’26”, 37.4 MB)

Vilka 20 operor döljs bland julvisorna?

Skicka svaren via e-post eller till:

Kungliga Hovkapellet
att: Staffan Lundberg
c/o Kungliga Operan AB
Box 16094
103 22 Stockholm

Senast den 8 januari 2007 vill vi ha dina svar. Glöm inte att skriva ditt namn och adress! Alla är varmt välkomna att tävla – självklart även musiker i Hovkapellet och anställda på Operan! Lycka till!

Arrangör, dirigent och tävlingsdomare: Staffan Lundberg. Trombonister: Håkan Björkman, Espen Aareskjold, Mikael Appelgren och Lars Westergren. Idé, film och klippning: Mikael Rydh. Inspelat i Guldfoajén på Kungliga Operan, Stockholm, 9/11 2006.

 

[eng] Opera Riddle

View the video clip and listen carefully to the musical arrangement the trombone quartet is playing! You will hear three popular swedish Christmas songs. From which operas have we taken the 20 hidden opera quotations? Find the 20 quotations (from 19 different operas) and send your list to the address above before Jan 8 2007, to participate in the competition.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen