Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Svansjön på bio

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Svansjön på bio

Svansjön, den mest älskade av alla klassiska helaftonsbaletter har förtrollat publiken världen över alltsedan urpremiären 1895. Operans uppsättning är en ljus, klassisk tolkning som Kungliga Baletten är ensam om att dansa i världen. Natalia Conus uppskattade version är baserad på 1895 års uppsättning vid Mariinskijteatern i S:t Petersburg.

Den 2:a oktober klockan 15.00 finns det chans att se den på en mängd biografer i Sverige, då den direktsänds från Operan. Medverkande är: på scenen Kungliga baletten, i orkesterdiket Kungliga Hovkapellet och på dirigentpulten Philippe Béran.

Motiv: Jurgita Dronina; Nikolaus Fotiadis: Foto: Hans Nilsson, Operan.

Mer om biosändningen på Folkets hus och parkers hemsida. Där kan du se en lista över samtliga spelplatser i landet och köpa biljett. Läs också gärna chefdramturg Stefan Johansson beskrivning av handlingen i Svansjön.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen