Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Fyra flöjter från 60-talets slut

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Fyra flöjter från 60-talets slut

I Youtube-klippet ovan ser vi den fjärde delen i programmet ”Efter föreställningen – en operavarieté i nummerform” som Sveriges television sände i slutet av 1960-talet. Fyra hovkapellister ur orkesterns flöjtstämma framträder på Operakällarens bakficka med ”La petite vals” av Joe Heyne. Som programmet påpekar, observera basflöjten (som trakterades av Bernt Nyholm)!

God fortsättning på 2015!

2 kommentarer till ”Fyra flöjter från 60-talets slut”

  1. Christer skriver:

    Oj! Vilket Kungligt klipp! Utöver Nyholm på Snorkeln, är det väl Stickan Bengtsson, Fjellis, och möjligen Affe Persson på flöjt 1-3? Janos Kajlinger på vispar(?) Och Åke ”two-times” Asp på Bas. (Far och farfar icke att förglömma!) Men det kan väl ändå inte vara Hasse Bergman med mustaschen där, vid pianot redan på 60-talet? Nån som vet?

  2. Erik Frieberg skriver:

    Det är Hasse Bergman vid klaviaturen.
    F.ö. byggde Berndt Nyholm basflöjten själv!!!
    Alf Persson spelar mycket riktigt tredje flöjt (altflöjt).

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen