Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Recensioner av Berliozkonsert

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Recensioner av Berliozkonsert

Fredagen den 23 augusti hölls konsert i Berwaldhallen med Hovkapellet, Operans kör och tre sångsolister under ledning av Esa-Pekka Salonen som inledning till Östersjöfestivalen. Det är första gången som Hovkapellet medverkat i festivalen och publikens och recensenternas bifall blev stort.

”Men nu var det Berlioz och Salonens lust, energi och mästerliga känsla för dramatisk tajmning som inte gick att ta miste på. Inte heller den entusiasm som förmedlades av Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och de tre helt lysande solisterna” (DN)

”Ypperligt orkesterspel”, ”skönt harpspel i partiet Strophes” (SvD)

”Makalöst musicerande”, ”…Salonen, som lyfte Kungliga Hovkapellet och operakören till nya höjder. Skarpa konturer oaktat om det gäller de mer sköra, ömtåliga partierna eller de högdramatiska och med en linjeföring som håller ihop historien. Det var inget mindre än en makalös insats av Salonen, av den kalibern att man får akta sig att höra verket under någon annan dirigent för lång tid framåt.” (Aftonbladet)

Kategorier: recensioner

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen