Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Höstupptakt

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Höstupptakt

Kungliga Operan har nu startat upp säsongen och inleder med balett, den spännande föreställningen Bolero, Les Noces och Våroffer den 2:a september. Under sommaren genomfördes ett bejublat gästspel vid operafestivalen i finska Savonlinna/Nyslott och nu under hösten finns möjlighet att se de uppskattade föreställningarna Elektra och Figaros bröllop hemma i Stockholm igen.

Graham Bond repeterar Bolero med Hovkapellet

1:e gästdirigent för balett Graham Bond repeterar Bolero av Maurice Ravel med Hovkapellet. (Foto: Mikael Rydh)

Missa inte: Just nu kan du köpa biljetter till septemberföreställningarna på Operan till halva priset. Läs mer om detta erbjudande på http://www.operan.se/september. Föreställningar under september är Bolero, Les Noces, Våroffer, Figaros bröllop, Elektra och Rigoletto.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen