Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » 100 stationer blir 100 känslor

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

100 stationer blir 100 känslor

Känsloplaneraren i T-banan
Nu byter Operan ut varje station i Stockholms tunnelbana mot en känsla. Och till varje känslostation finns ett utvalt stycke opera- och balettmusik. Skriv in mellan vilka känslor du vill resa i känsloplaneraren, så får du en spellista med musik att njuta av längs din väg. Medtag näsduk.
Känsloplaneraren, T-banenätet

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen