Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Jag gillar premiärer!

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Jag gillar premiärer!

Hej Hallå!

Det känns som att tiden rusar, jag skrev förra fredagen och vips så har det gått en dryg vecka! Bäst att hänga med och vara i nuet så mycket det bara går.

Igår var det premiär på Läderlappen och jag gillar premiärer! Det är alltid något visst i luften, ofta en känsla av hur ska det gå? Har vi koll på läget? Allt ifrån de tankarna till att det luktar mer parfym ifrån salongen än det gör vanliga kvällar ger helt klart en särskild spänning.

För min egen del gick det bra att spela, jag var relativt utvilad och kunde fokusera bra. Det är inte på något sätt enkelt att spela operett bara för att det är ”enkel” musik. Ingen takt är riktigt som man läser i noterna det är små dragningar hela tiden och kravet på öronen är stora! Det hela mottogs på ett bra sätt. Det var mycket skratt i salongen och härliga applåder när det var slut. En kul kväll på jobbet!

Efter premiärer är det fest och det brukar vara roligt att gå på. Jag och Henrik var tvungna att åka hem till barnvakten så vi skålade hemma i köket och åt glass, inte så dumt det heller!

Malin

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen