Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Hovkapellet på Magnus Carlssons julskiva

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Hovkapellet på Magnus Carlssons julskiva

Magnus Carlsson

Hovkapellet har spelat in tre låtar tillsammans med sångaren Magnus Carlsson till hans nyligen utkomna julskiva, som är en samlingsbox med tre cd-skivor gammalt och nytt material. Bland annat hittar man där låten ”Änglarnas tid” som också givit namnet till Magnus julturné.

Den 21 oktober 2009 spelades låtarna med Hovkapellet in på den legendariska Atlantis studio i Stockholm – en av de få stora som finns kvar. Låtskrivarna/arrangörerna Mikael Anderfjärd och Andreas Nordquist engagerade Hovkapellet till uppdraget och orkesterns kontrabasist Anders Öberg var sammankallande.

Lyssna på ett avsnitt ur låten ”Änglarnas tid”:

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen