Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Nya ringsignaler till mobilen

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Nya ringsignaler till mobilen

Hovkapellets nya ringsignaler

Då var det dags igen för nytt ljud i mobilen! Här hittar du nya akustiska ringsignaler till din telefon. Denna gång föll valet på Pjotr Tjatkovskijs balett Nötknäpparen, ur vilken vi plockat lämpliga avsnitt och sen omvandlat till ringsignaler.

Formatet är mp3 och fungerar till de allra flesta mobiler. Några kortare varianter kan passa bra som sms-signaler.

Så här gör du: Välj signal, ladda ner och spara på din dator. Sedan måste du föra över ljudfilen till din telefon, via bluetooth eller med kabel, och därefter ställa in telefonen så att den nya signalen används som ringsignal eller som sms-signal. Du kan ev. behöva justera volymen i din telefons inställningar.

Baletten Nötknäpparen

Celesta ur Nötknäpparen

lyssnaPas de deux med variationer 1

lyssnaPas de deux med variationer 2

lyssnaPas de deux med variationer 3

lyssnaScen – Sötsakernas kungadöme

lyssnacelesta, (sms 1)

lyssnacelesta, (sms 2)

Tack till pianisten Anna Buchenhorst som spelat in dessa avsnitt på celesta. Inspelat i orkesterdiket på Kungliga Operan 3:e januari 2009.

Flöjtstycken ur Nötknäpparen

lyssnaTrio flöjter

lyssnaDivertissement: Te – Kinesisk_dans

lyssnaflöjt (sms)

Flöjt och piccola: Susanne Hörberg, Barbro Lindvall och Erik Frieberg. Inspelat i orkesterdiket på Kungliga Operan 9:e januari 2009.

Vill du ha flera ringsignaler?
2007 publicerade vi en artikel med ring- och sms-signaler på denna webbplats, med musik ur Siegfried, Trollflöjten och Loranga, Masarin och Dartanjang.

Tack
till Per Billman och Jennie Sandborg som gjorde inspelningen.

Köp cd:n!
På märket Caprice Records spelade Operan in en skiva 2003 med musik ur Nötknäpparen av Pjotr Tjajkovskij. Kungliga Hovkapellet spelar under ledning av dirigenten och hovkapellmästaren Leif Segerstam, (CAP 21729).

Copyright
Ljudfilerna ovan får fritt användas för privat bruk. Dock får de ej läggas ut på annan webbplats, distribueras vidare, säljas, eller på annat sätt användas kommersiellt utan särskilt skriftligt tillstånd.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen