Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Ny medlem i cellostämman

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Ny medlem i cellostämman

Efter avslutat provår har Fred Lindberg blivit godkänd som alternerande stämledare i cellosektionen. Kungliga Hovkapellet önskar honom varmt välkommen.

Fred Lindberg (f.1995) började spela cello som sjuåring i Nacka musikskola i Stockholm. Under sina år som student har hans huvudlärare varit Torleif Thedéen, Jakob Koranyi, Gautier Capucon och Ulrika Edström. Våren -20 tog Fred examen från kammarmusikprogrammet vid Edsbergs slott där han studerat i 6 år.

Fred har blivit tilldelad flera utmärkelser och priser, bl.a Jan Wallanderpriset som är instiftat av Handelsbanken till förmån för unga musiker i Sverige. I priset ingår en cello byggd år 1741 av Gennaro Gagliano som Handelsbanken generöst lånar ut. Fred har även varit semifinalist i Solistpriset samt erhållit en rad stipendier som Järnåkerstipendiet och Frimurarordens Rektorstipendium.

Under säsongen 18/19 valdes han ut till det prestigefyllda mentorsprogrammet ”Classe d’Excellence de Violoncelle”, som är en ettårig utbildning i Paris vid Fondation Louis Vuitton under ledning av världscellisten Gautier Capuçon. Tack vare ett samarbete med hemsidan medici.tv sändes lektionerna från Paris via livestream vilket fick stor spridning runt om i världen.

Fred har även framträtt som solist med bl.a Bergens Filharmoniska Orkester, l’Orchestre du Conservatoire de Paris, Orkestern Filialen och Kungl. Musikhögskolans Symfoniorkester. För närvarande fördelar Fred sin tid som professionell musiker i olika orkestrar, kammarmusiksammanhang och solistuppdrag.

Kategorier: okategoriserat

Lämna en kommentar

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen