Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » ”Förstklassig” och ”briljant” Bruckner

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

”Förstklassig” och ”briljant” Bruckner

Hovkapellets konsert i Berwaldhallen med Bruckners åtta under ledning av den nytillträdde chefdirigenten Lawrence Renés blev mycket uppskattad av såväl publik – som gav orkestern stående ovationer – som recensenter. Lars Hedblad på Svenska Dagbladet hyllar konserten och kallar utförandet förstklassigt och Dagens Nyheters Thomas Andersberg väntar sig ”underbara stunder” på Operan efter denna ”lysande start för Renés”.

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen