Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Balettgala för att fira nyåret

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Balettgala för att fira nyåret

champagneI operahuset repeteras det just nu för fullt inför nyårets balettgala med Kungliga Baletten, Kungliga Hovkapellet, dirigenten David T. Heusel och de internationella gästdansarna Gillian Murphy och David Hallberg från American Ballet Theatre och prima ballerinan Tamara Rojo från Royal Ballet. Det blir en överraskningarnas kväll och i pausen serveras ett glas mousserande vin!

På programmet står stycken med musik av P. Tjajkovskij, S. Prokofjev, M. L. Gottschalk, A. Adam, L. Minkus, C. Pugni, Lv Beethoven och J. Massenet.

Föreställningar ges torsdag den 31:a december kl. 18.30 och fredag den 1:a januari kl. 19.30. För fullständigt program och mer information om biljetter besök Operans webbplats.

repetition_i_diket

Cellisterna Pelle Hansen och Kati Raitinen i orkesterdiket. Foto: Mikael Rydh

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen