Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Mikael Carlsson

Mikael Carlsson

Mikael Carlsson är född i Stockholm 1965. Som femåring började han spela kornett för sin far och spelade sedan trombon i Kommunala musikskolan.

Mikael har studerat på KMI för Carl-Otto Naessén (tidigare hovkapellist), på Södra Latin för Sven Larsson och därefter på Kungliga Musikhögskolan för Sven-Erik Eriksson (tidigare hovkapellist).

1988 fick han stämledarjobbet i Stockholms Blåsarsymfoniker. Mikael spelade då samtidigt på Chinateatern under fem år och medverkade i bl. a. Cats, West Side Story och Annie get your gun.

1993 fick Mikael jobbet som bastrombonist i Kungliga Hovkapellet, där han också spelar tenortrombon, eufonium, kontrabastrombon och cimbasso.

Mikael har fått flera solostycken skrivna för honom. Det är solostycken för både brassband, blåsorkester och symfoniorkesterackompanjemang.

Mikael framträder ett par gånger om året som solist och har spelat i USA, Schweiz, Tyskland, Holland, Frankrike, Norge, Danmark och Australien.

Därutöver har han varit solist på olika cd-inspelningar, senast med Stockholm Brassband.

Mikael var tidigare Artist in Residence för brassinstrumenttillverkaren York (Tyskland) på eufonium men är från och med 2013 Artist för Sterling (England).

Skicka e-post till Mikael Carlsson

Mikael Carlsson
FOTO: © Mikael Rydh, 2006

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
1993
Bastrombon
Alt. stämledare
Tillsvidare
Senast ändrad 2013-10-25
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen