Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Meredith Clark

Meredith Clark

Den amerikanska harpisten Meredith Clark har nyligen flyttat till Stockholm från San Francisco. Hon har spelat i många amerikanska orkestrar och agerade som tillförordnad huvudharpist för San Francisco Symphony, där hon hyllades för att spela "med hjärtskärande ömhet". Hon trivs med att arbeta under några av världens mest eftertraktade dirigenter, inklusive Esa-Pekka Salonen, Michael Tilson Thomas, Gustavo Dudamel, Alan Gilbert och många andra.

Utöver orkesterspel har Meredith medverkat i framträdanden och specialprojekt med New Century Chamber Orchestra, omfattande inspelningar på Skywalker Studios samt frekventa framträdanden i kammarmusik och soloframträdanden över hela USA.

Under pandemin började Meredith utforska coaching och arbetar nu med andra för att hjälpa dem med mental inställning och att införa mer mod och livlighet både i framträdanden och i vardagen. Som lärare tycker Meredith om att hjälpa elever i alla åldrar att koppla samman sin egen kreativitet och unika musikaliska röst.

Meredith växte upp i Fort Worth, Texas, och tog sin kandidatexamen i musik från Oberlin Conservatory och sin masterexamen från Cleveland Institute of Music, båda med Yolanda Kondonassis som lärare, en framstående solist och inspelningsartist.

Meredith Clark

Anställning

Från Till Instrument Befattning Typ av anställning
2023
Harpa
Stämledare
Tillsvidare
Senast ändrad 2024-01-20
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen