Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Lars Björnkjaer

Lars Björnkjaer

Lars Bjørnkjær, er født i Los Angeles i 1968 og modtog sin første violin
undervisning hos Tove Detreköy som 6 årig. 13 år gammel blev han optaget på Det Jydske Musikkonservatorium for at studere hos Henrik Sachsenskjold. Efterfølgende lærer inkluderer Viktor Liberman, Holland og fire år på The Juilliard School of Music i New York hos Sally Thomas og Dorothy DeLay, hvor han også studerede komposition.

Lars blev i 1993 1.Koncertmester i Det Kgl. Kapel i København. Som solist har han spillet de fleste standard repertoirer violinkoncerter
samt violinkoncerter af Poul Ruders, Samuel Barber og Paganini, med de fleste orkestre i Danmark samt orkestre i udlandet. Turnéer med kammermusik over hele verden.

Lars debuterede som dirigent i 2000 med Det Kgl. Kapels Kammerorkester som han gentagne gange har dirigeret i værker som Tchaikovski's strygerserenade, Tchaikovski's Souvenir de Florence, Dvorak's strygerserenade m.fl.

Lars er også initiativtager til en lang række tiltag i dansk musikliv. Her kan nævnes sommerkurset for strygere Danish Strings, www.danishstrings.dk, Anneberg og Samsø Festivalerne, som han desuden er kunstnerisk leder af.

Af fremtidige engagementer kan nævnes : Turné til Vietnam i december 07, Paganini's 1. violinkoncert d. 30. marts 08 med Det Kgl. Kapels Kammerorkester på Operaens Store scene. Samsø Festival 26. og 27.april. Anneberg Fetival 18/5,25/5 og 1/6. Forshaga 28/7-1/8 samt Festival de Cyclades i Grækenland slutningen af august 08 på øerne Siros og Mykonos.

Lars' nye cd med violinkoncerter af Johan Svendsen og Lange-Müller samt Svendsen's Romance med Århus Symfoni Orkester og Giordano Bellincampi udkommer midt i december på skivbolaget Danacord, www.danacord.dk Lars modtog i november 1998 Ridderkorset og i 1999 Frederik d.9.'s Mindemedalje.

Han spiller på Det Kgl. Teaters enestående Stradivarius fra 1714 "Yoldi-
Moldenhauer".

Besøk www.larsbjornkjaer.dk ( sajtet er under konstruktion).

Skicka e-post till Lars Björnkjaer

Länk: http://www.larsbjornkjaer.dk

Lars Björnkjaer
FOTO: © Okänd

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
2007
2008
Violin I
1:e konsertmästare
Gäst
Senast ändrad 2008-01-20
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen