Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Operahögskolans studentuppspel

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Operahögskolans studentuppspel

”Gränsland”, torsdag den 29 november kl 19.00 på Kungliga Operan. 16 avgångsstudenter från Operahögskolan demaskerar på ett oväntat sätt under en kväll då kända verk samsas till en helhet i regi av Patrik Sörling. Scener ur Cosi fan tutte, Trollflöjten, Barberaren i Sevilla, Carmen, Maskeradbalen, La Traviata, Turandot, Riddar Blåskägg och Figaros bröllop.

Medverkande sångare: Sofie Asplund, William Baker, Rasmus Bodén, Caroline Christensen, Richard Hamrin, Jenny Hertzman, Albina Isufi, Rasmus Karlsson, Kristofer Lundin, Beatrice Orler, Jens Persson, Thomas Sepp, Conny Thimander, Åsa Thyllman, Lana Zuzic och Frida Österberg samt Kungliga Hovkapellet under ledning av Stefan Klingele.

Mer information på Operans hemsida.

Kommentering avstängd.

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)