Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Turné till Oslo

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Turné till Oslo

DenNorskeOperaBallett logoTorsdag 13/1 inleder Kungliga Operan sitt ”gjestespill” på Den Norske Opera med Glucks Orphée. Därmed är Stockholmsoperan det första europeiska operahus som gästar Oslos nya operahus som invigdes 2008.

Tio föreställningar sammanlagt blir det av Glucks Orphée i Berlioz bearbetning och Mats Eks regi samt Mozarts Così fan tutte i regi av Ole Anders Tandberg, som tidigare satt upp Poppeas kröning på Den Norske Opera. Hovkapellet leds av William Lacey resp Stefan Klingele.

Möjlighet att här hemma se både Orphée och Così fan tutte finns från februari då föreställningarna kommer upp på Kungliga Operans repertoar.

Kommentering avstängd.

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)