Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Kent Jonsson

Kent Jonsson

Solotrumpetare i Kungliga Hovkapellet och Stockholm Sinfonietta.

Kent växte upp i Skelleftehamn där hans pappa var musikmästare för Frälsningsarméns musikkår. Kent blev tidigt principal och hade spelat de flesta FA-kornettsolon vid ganska ung ålder. Efter grundskolan så blev det trumpetstudier vid Framnäs Folkhögskola i Piteå. Under studietiden på Musikhögskolan i Stockholm så var han principal i Vasakårens musikkår och vicemusikmästare. Kent var också medlem i Solna Brass, principal och soprankornett.

Efter avslutade studier återvände Kent till Skelleftehamn och blev musikmästare i musikkåren. 1983 vann han provspelningen till solotrumpetplatsen vid Kungliga Hovkapellet och efterträdde därmed sin lärare Göran Åkestedt. Kent är även lärare vid Musikhögskolan i Örebro.

Under åren har Kent varit gästdirigent i bl.a. Göteborgs Brassband och Oslo 1, huvuddirigent vid Jelöy Folkhögskolas brassbandkurs, dirigent för Solna Brass m.m.

Kent är också ofta anlitad som solist i brassbandssammanhang och har på senare tid tagit upp dirigerandet på allvar. Sedan januari 2006 är Kent Jonsson utsedd till dirigent i Stockholm Brass Band.

Skicka e-post till Kent Jonsson

Länk: http://www.stockholmbrass.se

Kent Jonsson
FOTO: © Alexander Kenney, 2005

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
1982
1983
Trumpet
Tutti
Vikarie
1983
2017
Trumpet
Stämledare
Tillsvidare
Senast ändrad 2017-06-30
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen