Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Tommy Svanström

Tommy Svanström

Tommy Svanström, violoncell, är född i Virserum och började spela cello i kommunala musikskolan när han var tio år. Sexton år gammal blev han antagen till soloklassen för violoncell vid Musikhögskolan i Stockholm. Där hade han professor Gustav Gröndahl som lärare i fyra år. Senare har han också studerat för professor Radu Aldulescu i Paris, Assisi och Gstaad.

Vid sidan om sitt ordinarie arbete i Kungliga Hovkapellet vid Operan i Stockholm bedriver Tommy Svanström en omfattande konsertverksamhet både som solist och kammarmusiker. Flest konserter blir det numera med Stockholmskvartetten , som Tommy startade 1987 och som varje år ger ett stort antal kvällskonserter och vid det här laget spelat över 900 barnkonserter. Tommy har framträtt i radio och TV, medverkat vid ett flertal skivinspelningar och har turnerat i Norden, övriga Europa samt i Singapore.

Tommy Svanström är initiativtagare till och konstnärlig ledare för Virserums Musikdagar - en festival för barn och vuxna. Sommaren 1997 genomfördes festivalen för första gången och därefter återkommer Virserums Musikdagar regelbundet veckan efter midsommar varje år.

Skicka e-post till Tommy Svanström

Länk: http://www.virserumsmusikdagar.se

Tommy Svanström
FOTO: © Alexander Kenney, 2004

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
1966
1967
Violoncell
Tutti
Vikarie
1968
1969
Violoncell
Tutti
Vikarie
1969
1982
Violoncell
Tutti
Tillsvidare
1982
1983
Violoncell
Tutti
Tjänstledig
1983
2012
Violoncell
Tutti
Tillsvidare
Senast ändrad 2012-08-06
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen