Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Jakub Nowak

Jakub Nowak

Jakub Nowak har varit medlem i Kungliga Hovkapellet sedan 2017.

Han är utbildad både i Polen och Tyskland. Efter studier för Janusz Kucharski och Maria Orzechowska på Z. Brzewski Musikskola och F. Chopin Musikuniversitet i Warszawa fortsatte Jakub som student för Mark Gothoni på Universität der Künste Berlin och tog masterexamen 2015. En viktig del av hans musikaliska utveckling har också varit ett mångårigt samarbete med MiKyung Lee. Han deltog även i många masterclasses med bland annat Zakhar Bron, Krzysztof Węgrzyn, Yair Kless, Gerardo Ribeiro och Paul Rosenthal.

Jakub är regelbunden gäst som konsertmästare i bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, KORK i Oslo, Göteborgs Symfoniker och Norrlandsoperans symfoniorkester. år 2022 blev han medlem som 1:e violinist i Bayreuther Festspielorchester.

Hans orkestererfarenhet inkluderar mångårig medverkan i Deutsches Symphonie Orchester Berlin och Philharmonisches Staatsorchester Hamburg. Jakub framträdde också som konsertmästare med Nowa Orkiestra Kameralna Warszawa och Hovkapelle Weimar.

Jakub Nowak har varit och är fortsatt en passionerad kammarmusiker. Under studietiden grundade han och ledde Warsaw Baroque Ensemble och Nerros Ensemble. I Warszawa startade han stråkkvartetten Nostadema med fokus på nyskriven musik.

Jakub framträder som kammarmusiker i olika sammanhang i Stockholm och runtom i Sverige.

När han inte sysslar med fiol älskar han att läsa böcker, lyssna på jazz, njuta av handbryggt ursprungskaffe, gå ut med hunden, plocka bär och svamp eller spela bra musik på pianot.

Skicka e-post till Jakub Nowak

Jakub Nowak
FOTO: © Mikael Rydh, 2017

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
2016
2017
Violin I
Tutti
2017
2019
Violin I
Tutti
Tillsvidare
2019
2020
Violin II
Stämledare
Vikarie
2020
Violin I
Tutti
Tillsvidare
Senast ändrad 2020-10-03
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen