Kungliga Hovkapellets emblem
 
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Eun Sun Kim

Eun Sun Kim

Eun Sun Kim har studerat komposition och dirigering i Seoul, där hon är uppvuxen, och vidareutbildat sig i Stuttgart .

Omedelbart efter studierna vann hon "Internationalen Jesús López Cobos Opera Conducting Competition" och var 2008-10 assisterande dirigent vid Teatro Real i Madrid under dirigenter som Jesús Lopez-Cobos, Jiri Belohlavek och Ivor Bolton.

2010 debuterade hon vid Auditorio Nacional i Madrid med Orquesta Sinfónica de Madrid och vid Teatro Real med Rossinis Resan till Reims, följt av debut vid Oper Graz 2010/11 med Puccinis La Bohème, parallellt med att hon assisterade dirigenter som Kirill Petrenko, Bertrand de Billy och Simone Young.

2011/12 dirigerade Eun Sun Kim konserter med filharmonikerna i Stuttgart och Ulm och debuterade i Meiningen med Wagners Das Liebesverbot. Juni 2012 följde debut på Wiener Volksoper med Bizets Carmen. Hösten 2012 debuterade hon vid Oper Frankfurt med La Bohème.

2013 innebar nyproduktionen av Läderlappen vid ENO i London, konserter i Nancy, Palermo och Turin, La Traviata på Wiener Volksoper och operan i Marseille samt Tosca på festivalen i italienska Macerata.

2014 följde nyproduktionen av La Sonnambula vid Oper Frankfurt och därefter Hans och Greta samt Läderlappen vid Volksoper i Wien.
Nyåret 2014-15 dirigerade hon en halvkonsertant Csardasfurstinnan vid Oper Frankfurt, och därefter föreställningar av Puccinis La Boheme. I somras dirigerade hon Beethoven-orkestern i Bonn.

Säsongen 2015/2016 blir det bl a Maskeradbalen på Deutsche Oper i Berlin, La Bohème på Semperoper i Dresden, en nyproduktion av Lucia di Lammermoor i Köln och Den flygande holländaren i Frankfurt.

Eun Sun Kim
FOTO: © Okänd

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
2015
2016
Dirigent
Gästdirigent
2016
2017
Dirigent
Gästdirigent
Senast ändrad 2016-09-30
© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen