Kungliga Hovkapellets emblem
Sök musiker/dirigent
Huvudbild

Hovkapellet hem » Musiker och dirigenter » Natalia Goldman

Natalia Goldman

Natalia Goldmann, föddes 1987 och började spela cello vid sju års ålder.

Redan som ung medverkade hon vid ett flertal konserter, bl.a. soloframträdande vid "The world´s children´s prize" som sändes i svensk TV, konsert i Estland med tonsättaren Arvo Pärt och direktsänt kammarmusikframträdande i det svenska programmet "Nyhetsmorgon".
Under denna tid studerade Natalia på musikskolan Lilla Akademien i Stockholm där hon gick för Vladimir Power, en tidigare elev av M. Rostropovitch.

År 2006 påbörjade hon sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsbergs musikinstitut för prof. Torleif Thedeen.

Hösten 2009 påbörjade hon även sina master studier för prof. Truls Mörk i Oslo, där hon även tog sin masterexamen.
Under hösten 2010 fick Natalia möjligheten att frilansa, men åkte redan under våren 2011 till Paris för att studera på "Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris" för prof. Michel Strauss.

Natalia har deltagit i ett flertal masterclasses för bl.a. prof. Frans Helmersson, Gary Hoffman, Ralph Kirshbaum, Erling Blöndal-Bengtsson, Marko Ylönen, Konstantin Bogino och Thomas Riebel.
Hon har även tilldelats stipendier, bl.a. "Anders Sandrews Stiftelse", "Sixten Gemséus Kulturstipendium" och "Stipendium ur Kurt Belfrages minnesfond".

Natalia har varit solist med olika orkestrar ett flertal gånger. Bl. a med Elgars cellokonsert och Kungliga musikhögskolans symfoniorkester i Stockholm under ledning av dirigenten Antonello Manacorda, och i Vivaldis dubbelkonsert för två celli tillsammans med cellisten Nina Dolgintseva.

Natalia är en aktiv, erfaren och passionerad kammarmusiker och spelar kammarmusik runt om i hela Europa. Hon har deltagit i flera kammarmusikfestivaler bl.a. "Lycko kammarmusikfestival" och "Båstad kammarmusikfestival", och har spelat recitaler och konserter i bl.a Sverige, Norge och Frankrike.

Natalia är även medlem i tangokvintetten "Sonor", som tillsammans med bl.a Kjerstin Dellert har rönt framgångar runt om i landet.

Skicka e-post till Natalia Goldman

Länk: http://www.sonor.nu

Natalia Goldman
FOTO: © Model House, 2009

Anställning

FrånTillInstrumentBefattningTyp av anställning
2012
2013
Violoncell
Tutti
Vikarie
Senast ändrad 2012-10-12
Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen