Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Bejublad Julia & Romeo tillbaka

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Bejublad Julia & Romeo tillbaka

Mats Ek Julia & Romeo.

Under 2014 har Kungliga Baletten turnerat med Julia & Romeo i Europa och nu i januari gästspelade de på Opéra national de Paris, Palais Garnier. Efter Paris kan man återigen se föreställningen på Kungliga Operan i Stockholm!

Hovkapellet spelar under ledning av Eva Ollikainen

Kategorier: balett

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen