Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Sommarkonserter på Operan

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Sommarkonserter på Operan

I år erbjuder Operan flera olika sommaraktiviteter och det kommer att bli mer öppet än tidigare somrar.

Sommarkvällskonserterna, som startade på försök i fjol, har blivit fler. I samband med konserterna finns möjlighet att inleda kvällen på Strömterrassen, som förutom mat och dryck även erbjuder hänförande utsikt över Strömmen och Slottet. Konsertserien startar nu på måndag, den 18 juni, och pågår t o m 9 augusti. Flera av Hovkapellets musiker framträder.

Operans populära guidade visningar fortsätter som förut och på toppen av operahuset finns numera The Cube by Electrolux. The Cube finns på plats t o m mitten av oktober.

Den 18 augusti är Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och solister tillbaka med en stor utomhuskonsert på Gustav Adolfs torg, som final på Stockholms Kulturfestival.

Mer information:
www.operan.se/sommarkonserter
www.operan.se/sommarvisning
www.operan.se/cube

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen