Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Lohengrin

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Lohengrin

Wagner Lohengrin (försättsblad violastämma)

I operahuset råder full aktivitetet nu när en av säsongens stora premiärer, Richard Wagners Lohengrin närmar sig. Dirigent är Alan Gilbert och Hovkapellet, kör och solister repeterar och övar intensivt tillsammans med honom.

Inför premiären finns det möjlighet att lyssna till ett samtal mellan Alan Gilbert, regissören Stephen Langridge och Operans Katarina Aronsson i Guldfoajén den 3 april klockan 18. Läs mer om detta här. Fri entré.

Premiären äger rum lördag 7 april kl 18.00. Lohengrin direktsänds i radions P2 med start en kvart innan föreställningen börjar. För mer information, se Sveriges Radios hemsida.

Kategorier: föreställningar, Wagner

Lämna en kommentar

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)