Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Carmen på bio – live från Kungliga Operan

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Carmen på bio – live från Kungliga Operan

Georges Bizets Carmen är operahistoriens kanske mest berömda verk och den opera som spelats mest på Kungliga Operan, nästan 1 500 gånger. 31 mars kl 15.00 sänder Folkets Hus och Parker och Kungliga Operan Carmen till 45 biografer i Sverige.



Den här gången är det en ny spektakulär uppsättning som framställer Carmen som en frihetsälskande och modern kvinna. Huvudrollen, som tolkats av över femtio sångerskor på Operan – bland annat av nuvarande operachefen Birgitta Svendén – gestaltas den här gången av svenska mezzosopranen Katarina Leoson medan hennes rivaler Don José och Escamillo görs av den italienske tenoren Andrea Caré och den engelsk-svenske basbarytonen Jeremy Carpenter.
Bakom uppsättningen står den franske regissören Vincent Boussard, som har skapat en modern version, där de talade dialogpartierna tagits bort.
– När man tar bort dialogerna blir operan lite skarpare i sitt tilltal. Jag vill likna det vid en sås, där kocken inte envisas med att sockra, säger Boussard.
[Operans pressavdelning]

Kategorier: opera, video och ljud

 

© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen