Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Sten Frykberg-stipendiet till Carl Jakobsson

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Sten Frykberg-stipendiet till Carl Jakobsson

Hovkapellets Carl Jakobsson, tuba, har erhållit stipendium på 20.000 ur Sten Frykbergs Minnesfond. Utdelningen ägde rum i samband med en högtidlig ceremoni i Berwaldhallen. Övriga stipendiater var Sofi Berner, oboe, Sveriges Radios Symfoniorkester, Per Öman, violin, Sveriges Radios Symfoniorkester, John-Erik Burstedt, violin, Nordiska Kammarorkestern Sundsvall, Marie Ring, viola, Musica Vitae, Växjö och Klas Gagge, violoncell, Kungliga Filharmonikerna. Grattis!
Sten Frykberg var verksam som dirigent och tonsättare och under många programledare för det mycket populära programmet Önskekonserten i Sveriges Radio. [Torbjörn Eriksson, Operan]

Lämna en kommentar

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)