Kungliga Hovkapellets emblem
huvudbild

Hovkapellet hem » Triss i trombon

Kungliga Hovkapellet – Royal Swedish Orchestra

Operans orkester, med anor från 1526, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Hovkapellet - som spelar opera, balett och konserter - är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Du kan kika ner i orkesterdiket och följa orkesterns sammansättning av musiker och dirigenter säsong för säsong från 1848 till idag. Webbplatsen drivs av orkesterns medlemmar via Kungliga Hovkapellets förening. Välkommen!

Ladda ner unika ringsignaler Hovkapellet. From the History of the Royal Court Orchestra 1526-2013

Kungliga Hovkapellets musiker 2017-2018

Kategorier

Välkommen att botanisera i vårt arkiv med alla inlägg sedan webbplatsen öppnade i maj 2006:

Arkiv

RSSInlägg (RSS)

Besök gärna Kungliga Operan på operan.se.

Senaste kommentarer

Triss i trombon

Den 17:e oktober uruppförs stycket Concerto Noveletta av hovkapellisten Mikael Carlsson på Gotland. Stycket, som är skrivet speciellt för honom, kommer att framföras tillsammans med Gotlandsmusiken i en version för solist och blåsorkester.

Mikael spelar i stycket på tre olika instrument: bastrombon, tenortrombon och eufonium. Tonsättaren Mats Nilsson dirigerar själv konserten. Tid och plats är lördagen den 17 oktober kl. 15.30, Wisby Strand.

Veckan därpå, den 25:e oktober, är Mikael solist i Karlstad.

Mikael Carlsson är sedan ett år Artist in Residence hos brassinstrumenttillverkaren York. I juni i år var han inbjuden till Yorkfabriken i Markneukirchen i Tyskland för att prova ut eufonium. Med på den resan var Lars Westergren som kommer att marknadsföra instrumenten i butiken Brasspecialisten i Stockholm.

Mikael Carlsson

Mikael Carlsson

Kommentering avstängd.

Space2u.com© Kungliga Hovkapellets förening | Om webbplatsen | Inlägg (RSS) | Kommentarer (RSS)